Az idei lesz a nyolcadik Ördögkatlan Fesztivál

Ha egy igazán minőségi, mindenféle sallangtól és financiális trükközéstől mentes fesztivált keres az ember, ráadásul olyat, ahová az egész családdal ellátogathat teljes nyugalommal, akár négy napra is, akkor az Ördögkatlan lesz az. Idén ráadásul már nyolcadik éve!

Nincs tíz esztendeje, hogy a Kapolcsi Művészetek Völgyének szervezői közül néhányan úgy döntöttek, hogy talán érdemes volna az egyébként kiváló Művészetek Völgye mellett létrehozni egy még kisebb, még inkább emberközeli és még kevésbé kötött tematikájú fesztivált, melynek keretein belül a képzőművészet remekül megfér a rockzenével, amiképpen az irodalom a sporttal.
Ebből az ötletből született Bérczes Lászlóék odaadó munkájának eredményeképpen a Katlan.

Mára összesen hat helyszínen várják hihetetlenül sokrétű programokkal az érdeklődő katlanozni vágyókat, akik választhatnak a nagyharsányi, kisharsányi, beremendi, palkonyai és szársomlyói helyszínek közül, s mehetnek koncertre, különféle workshopokra, számtalan gyerekprogramra, kiállításra, irodalmi beszélgetésre, zene-meditációra, kézműves programokra, együtt zenélésekre, előadásokra, de akár rendhagyó helytörténeti túrákon is részt vehetnek, s akár futhatnak is. Egyszóval: a Katlan egy igazi nagy, családi fészek.

Lehet elképesztően olcsón sátorozni a nagyharsányi sportpályán, de a helyiek is szívesen fogadják a sátorozókat udvaraikon, sőt! Ma már komoly Zimmer Frei-hálózat is kiépült a lakók összefogásának köszönhetően, kifejezetten a fesztivál kedvéért, mely most már minden évben augusztus elején kerül megrendezésre, s a lakók is nagyon várják.

Idén is a fellépő zenekarok között lesz a 30Y, a Kiscsillag, a Quimby, Palya Bea, vagy a Wombo Orchestra Franciaországból, hogy csak néhány, széles körben ismertebb nevet említsünk, de amiképpen ez már megszokott, most is nagyon odafigyelnek a szervezők, hogy méltó teret biztosítsanak az ország feltörekvőben lévő fiatal, kiváló zenekarainak. Így például idén mutatkozik be először az Ördögkatlan Fesztivál közönségének a Szimbola, a Talentométer 4. Könnyűzenei tehetségkutató verseny világzenei szekciójának negyedik helyezettje. A fellépőket persze még oldalakon keresztül sorolhatnánk.

A fesztivál teljes programja ide kattintva megtekinthető.

Aki szeretne eltölteni a családdal, a barátokkal egy igazán eseménydús, izgalmas négy napot a kultúra birodalmában, látogasson el augusztus 4. és 8. között Villány szomszédságába, s tapasztalja meg, mit is jelent katlanlakónak lenni négy csodás napon keresztül!

 

(Fotó: magyarhirlap.hu)

civilhetes.net