Tüntetésben még mindig a PETA a legjobb

Ezernél is több állatjogi aktivista tüntetett Pamplonában, a közeljövőben megrendeződő tradicionális bikafuttatás ellen.

A PETA és az AnimaNaturalis aktivistái művérrel kenték be magukat, és transzparenseket tartottak a levegőbe, amire több nyelven írtak rá ellenkezésüket a rendezvény ellen.

„Több tucat bika szenved sérülést, és hal meg , míg a résztvevők követik, hergelik, és bántják őket.” – adták ki nyilatkozatukban.

Az évente megrendeződő San Fermin-i fesztivált július 6-tól 14-ig tartják, és a világ minden tájáról várnak rá embereket, akik szó szerint menekülnek a bikák elöl, melyeket a város több részéről eresztenek el.

A résztvevők és a bikák az utcákon keresztül jutnak el az arénába, ahol a bikákat tradicionális bikaviadal keretein belül megölik.

A PETA szerint, ahogy a bikákkal kegyetlenkednek, az szörnyű: elektrosokkal és élesre faragott botokkal hergelik őket, már az utcán folytatott futtatás során is.

A szervezet követeli, hogy Spanyolország vessen véget ennek a brutális és barbár tradíciónak.

A Pamplonai bikafuttatás nem az egyetlen vitatott, a bikák szenvedését okozó, nagy múltú rendezvény. Az egyik legkegyetlenebb, amikor égő dolgokat akasztanak a bikák szarvára, és azok magukat égetik meg, miközben próbálnak kiszabadulni a lángok közül.

 

civilhetes.net