Úgy tűnik a webshopok profitálnak a vasárnapi zárva tartásból

A Formatex Kft. által készített felmérés tanúsága szerint a boltok jelentős részének vasárnapi zárva tartása a webshopok forgalmának fellendülését eredményezi.

A kutatás alapján, a közeledő húsvéti ünnepekre a vásárlók igen jelentős része az internetről veszi majd a játékokat.

Bár a közvélemény-kutatás nem nevezhető igazán reprezentatívnak, hiszen mindösszesen 1000 embertől kérdezték meg, hogy a húsvéti ajándékvásárlást az interneten, vagy boltokban tervezik-e, mégis igen érdekes adatnak bizonyul, hogy 64%-uk az internetes megoldásra voksolt.
A felmérést végző cég 125 millió forintos bevételt vár az elkövetkezendő időszakban.

A megkérdezettek 25%-a szombaton szeretné megvenni az ajándékokat, míg 34%-uk hétköznapra időzíti a vásárlást. A hétköznapra tervezők előnyben vannak abban a tekintetben, hogy a boltok nagy része meghosszabbított nyitva tartással várja a vevőket. Ennek oka többek között a vasárnapi bolt-stopban is keresendő, bár ebben az időszakban egyébként is jellemző az üzletekre, hogy a hétvégi ünnep előtti hétköznapokon tovább tartanak nyitva a megszokottnál.

A Formatex Kft. igazgatója statisztikai adatokra támaszkodva elmondta az MTI-nek, hogy az éves játékvásárlások 16-20%-a a húsvéti időszakban várható minden évben. Bár a válság hatására kevesebbet költöttek az emberek a legdrasztikusabb időszakban, 2014 Karácsonya komoly fellendülést jelentett a forgalom tekintetében.

Csak a legérdekesebb számadatokat tekintve, a megkérdezett vásárlók 44%-a 2000-5000 Ft közötti összeget tervez költeni egy-egy gyermekre, 25%-uk 5000-7500 Ft-ot, míg 16%-uk mindössze 1000-2000 Ft-ot.

A szülők komoly hányada azzal is számol, hogy a gyerekek sok esetben viszonylag komoly összegű locsolópénzzel térnek haza a nap végén, így ők lényegében ezt a pénzt is beleszámolják a húsvéti ajándékba. A felmérésben megkérdezettek 18%-a úgy véli, hogy a gyerekek 5000-7500 Ft-ot is „kereshetnek” a locsolással, amit aztán arra költhetnek, amire szeretnék.

 

(A kép illusztráció!)

civilhetes.net