Pornó, alkohol és válogatott káromkodások az osztálykiránduláson – A tanárt elítélte a bíróság kiskorúak veszélyeztetéséért

Három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki első fokon arra a tanára, aki a rábízott 25 gimnazista diákot meglepő osztálykirándulásokkal jutalmazta több ízben is.

A vád szerint az oktató a tanórán kívüli iskolai utazások során folyamatosan obszcén szavakat használt a fiatalkorúak előtt, egy meleg-pornó weboldalt ajánlgatott a fiúknak, de többek között (az együttes alkoholizálások során) arról is beszélt a saját szexuális élete mellett, hogy mely diáklányt fektetné le az osztály fiútagjainak helyében.

Az ügyet többek között az is súlyosbítja, hogy az eset egy református gimnáziumban történt, s ezzel rossz fényt vethetnek az események a református gimnáziumok általános megítélésére, hiszen sokan küzdenek azért, hogy bizonyosságot nyerjen az egyházi iskolák oktatási minőségének és az intézményekben tapasztalható állapotoknak problematikussága.

A férfi a tárgyalás során tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, bár azt beismerte, hogy szigorúan szabályzott keretek mellett megengedte az alkohol fogyasztást a rábízott diákoknak, illetve valóban említett egy homoszexuális tartalommal bíró weboldalt is.

A férfi osztályából egyetlen diák sem vallott tanára ellen, de a bíró leszögezte, hogy ez nem jelent semmit, hiszen a rendszeres befolyásolás hatására nyilvánvalóan nem gondolják a gyerekek, hogy a történtek kifejezetten súlyos cselekedetnek minősülnének.
Mindezt érintve azonban érdekes kérdés merül fel, mellyel kapcsolatban nem szolgálnak információval a sajtóértesülések: honnan derült fény a történtekre? A magyarázat persze annyi is lehet, hogy az egyik diák otthon viccesen elmesélte, hogy mi volt az osztálykiránduláson, mire a szülő azonnal értesítette a hatóságokat, majd feljelentést tett.

A tárgyalás másodfokon folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken, hiszen a védelem bűncselekmény hiányában enyhítésért fellebbezett, míg a vád súlyosbításért folyamodott a bírósághoz.

 

(A kép illusztráció! – Fotó: birosag.hu)

civilhetes.net