Különös ez a bevándorlóellenes kampány

Valahogy nem áll össze a kép tökéletesen.

Fellelhető valamiféle logikai menet a kormány bevándorlóellenes kommunikációjában, vagy egész egyszerűen valamely nagy volumenű háttérintézkedés-sorozat álca-hadművelete ez a kirívóan sántító őrület?

A társadalmi felelősségvállalás zászlóvivőit tökéletesen lefoglalja a kormány bevándorlóellenessége. Konferenciák, beszélgetések, tüntetések, plakátkommandó, civil elégedetlenkedés, internetes ellen hadjárat, és még sorolhatnánk oldalakon keresztül.
De vajon annyira hülye lenne a Fidesz, hogy ne gondolta volna végig már jó előre, milyen hatást fog majd kiváltani, ha az adófizetők pénzén olyan zagyva plakátozássorozatba és a témakört illető nemzeti konzultációba kezd, mely lényegében mindenkit felháborít, aki egy kicsit is képes az orránál tovább tekinteni, illetve három darab agysejtnél többet megmozgatni?

Jelen pillanatban a Fidesz politikai ellenlábasai is tőkét kovácsolhatnak abból, hogy a civilek automatikusan összefogtak a gyűlöletkeltés ellen, s lényegében kialakult egy olyan közhangulat, mely mindenkit fellelkesít és cselekvésre késztet azok közül, akik Orbánék bukását akarják.
De Orbánnak tudnia kellett, hogy ebből ez lesz. Ilyen messzire nem gurulhatott a gyógyszere…

Nem egészen elképzelhetetlen tehát, hogy a jól sejthetően majd komoly társadalmi felhördülést kiváltó bevándorlózás nem más, mint elterelő hadművelet, melyet korábban megelőzött a Jobbik mérsékeltebb szavazóbázisának elcsábítása a halálbüntetés abszurdumával. Így tehát a Fidesz szavazótábora most sem csökken majd, mindössze cserélődik az összetétele. Sokan elpártoltak tőlük az utóbbi hetekben, de a halálbüntetés újbóli bevezetése körüli ál-csörte során már akkor megjöhettek a tegnap még jobbikos, ma már fideszes szavazók.
Röviden: nagy valószínűséggel most sem lesz szó jelentősebb szavazóvesztésről.

A bevándorlóellenes kampány tehát elképzelhető, hogy eltakar valami olyat, amivel kapcsolatban nem szerette volna a Fidesz, hogy túl nagy feneket kerítsen neki a baloldali és liberális média.
Dobott egy csontot, amin most rágódhatnak. De mi folyhat a háttérben?

civilhetes.net