Újabb buszrajongó kötött el egy járatot, ezúttal Kecskeméten

Ez úttal a kecskeméti 10-es buszról kísérte el a rendőrség azt buszsofőrt, aki valójában olyannyira nem volt alkalmazottja a Kunság Volánnak, hogy még jogosítvánnyal sem rendelkezett.

A hatóságok sajtóértesítése szerint a 20 éves, fiatal férfi autóbusz-megszállott.

Pedig nagyon alapos volt a fiatalember, hiszen – eddig ismeretlen módon – még a Kunság Volán egyenruháját is beszerezte valahonnan, így alapvetően senkinek sem tűnt fel, hogy valójában egy némileg közveszélyes megszállott ül a volán mögött az utasokkal zsúfolt buszon.

A hatóságok szerint egészen meglepő, hogy senkinek sem szúrt szemet a dolgozók közül sem, hogy a 20 éves fiatal, aki ellen valószínűleg közveszély okozása és magántulajdon engedély nélküli eltulajdonítása miatt indítanak majd eljárást, egy egész kört zavartalanul tehetett meg a kecskeméti 10-es járat vonalán. Egy biztos: annak ellenére, hogy még B-kategóriás jogosítvánnyal sem rendelkezik az ál-sofőr, nagyon ügyesen végezte a – mondjuk így – feladatát.

Tavaly hasonló eset történt Esztergomban is, bár ott nem busz-megszállottról, hanem egy gyalogolni és várakozni némileg lusta, erősen részeg fiatalról volt szó. A megfelelő jogosítvánnyal  szintén nem rendelkező férfi kinyitotta a kulccsal együtt szabálytalanul otthagyott, éjszakára leparkolt autóbuszt, majd meglepő körültekintéssel egészen hazáig, azaz Kesztölcig vezette a járatot, ezek után szép rendezetten leparkolta a járművet, majd hazament és lefeküdt szépen aludni.

2014 januárjában rövid idő alatt hatalmas rajongótábora lett a fiúnak, aki ellen természetesen eljárást indítottak, hiszen annak ellenére, hogy nem lett baj, mégiscsak ellopott egy részben köztulajdont képező autóbuszt és jogosítvány nélkül elvezette azt egy másik településre, ilyet pedig mégsem lehet büntetlenül megoldnai.
Akkor nagy szerencséje volt az ál-sofőrnek, mert csupán „jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanújával” indítottak ellene eljárást.

A kecskeméti megszállott ügyében egyelőre nem szolgálhatunk a jelenleginél összetettebb információkkal.       

 

(A kép illusztráció!)

civilhetes.net