A rendőrség szokatlanul nagy erőkkel kutat Nancy gyilkosa után

Budapesten, az Akácfa utcában május elején meggyilkolt 19 éves lány ügyében nyomoz a rendőrség, sajtóértesülések tanúsága szerint már a lány infokommunikációs eszközeit is elemzik a szakemberek.

A rendőrség jelen pillanatban úgy véli, hogy valószínűleg egy kínai férfi ölhette meg a VII. kerületben prostituáltként dolgozó Nancyt, akit édesanyja talált holtan közös lakásukban május elején.

A hatóságok most átvizsgálják a lány telefonját, hívásainak adatait elemzik, illetve számítógépének minden egyes informatív szegmensét átnézik. Ez eltarthat egy jó darabig, ellenben szinte biztos, hogy eredménnyel jár, hiszen az emberek túlnyomó része óvatlanul és a személyes adatok védelmét nem kellő óvatossággal kezelve használja az internetet. A lány kapcsolatairól sokat árulkodhat emailezése, de a számítógépében tárolt adatok is közelebb vihetik a rendőröket ahhoz a személyhez, vagy személyekhez, aki, vagy akik elkövették a gyilkosságot.

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem erősítette meg az információkat, de nem is cáfolta azok hitelességét. Természetes, hogy egy nyomozási folyamat elején nem közölnének olyat, hogy „egy kínai személy lehet a gyilkos”, hiszen ez messzemenő következtetés volna, ráadásul megalapozottsága ellenére is merőben problematikus.

A forrás arra hivatkozik, hogy a rendőrség szerint a lány az utóbbi időben egy kínai szexhirdetési oldalon reklámozta szolgáltatásait, s kuncsaftjainak jelentős része ennek megfelelően a Budapesten élő kínaiak közül került ki.

Azt pedig, hogy valószínűleg egy kuncsaft végzett a lánnyal, Nancy édesanyjának vallomásából lehet sejteni, ugyanis a nő állítása szerint azért hagyta magára 19 éves lányát, mert Nancy éppen egy „vendégét” várta. Amikor aztán a megbeszélt időpontnak megfelelően az anya hazaérkezett, a lányt már a hűtőszekrény előtt, a konyhában, holtan találta.

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, ennek jele a szigorú hírzárlat is. Reméljük hogy mihamarabb beszámolhatunk majd a legújabb fejleményekről a gyilkossági ügy kapcsán, s végül előkerül Nancy gyilkosa.

 

(Címlap: a kép illusztráció – Forrás: nepszava.hu)

civilhetes.net