Fideszes politikusok sem értenek egyet a leendő Múzeumi negyed tervezetével kapcsolatban

Újabban már a kormányon belül akadnak olyanok, akik nem látják jó ötletnek, hogy a Múzeumi negyed legjobb helye a Városliget volna.

Nem régiben L. Simon László nyilatkozott a Magyar Narancsnak azzal kapcsolatban, hogy szerinte nem jó elgondolás a helyszínválasztás.
A probléma az, hogy már határozat született az ügyben…

A Liget-projekt miniszteri biztosa a hétfői múzeumnegyed-vitában arról beszélt, hogy semmi különös nincs abban, hogy a Fideszen belül bizonyos dolgokban nem értenek egyet a politikusok.
Baán László azt is elmondta, hogy a politikusok sokkal többet tudnak egy-egy tervezetről, mint amit elmondhatnak, ugyanakkor úgy érzi, azért állami tisztségviselők, hogy az információkat ne kürtöljék szét a világban.

L. Simon László véleménye, mely szerint a Budai várban sokkal jobb helyen volna a majdani Múzeumi negyed, csupán magánvélekedés, amit bármikor szívesen és teljességgel vállal.
Ezek szerint a jó politikus alap ismérve a skizofrénia…

L. Simon „magánvéleménye” szerint a Néprajzi- a Fotó és az Építészeti Múzeum a városon belül több frekventált ponton is kiválóan elhelyezhető volna, nincs túl sok értelme egy helyre centralizálni a leglátogatottabb múzeumokat.
Ellenben politikusi énje úgy tűnik, teljes mellszélességgel támogatja a most már úgyis hatályos döntést, miszerint a városliget lesz a Múzeumi negyed helyszíne és punktum.

Egyébként Zoboki Gábor, a MÜPÁ-t megálmodó építész szerint is a Budai Várban volna a legjobb helye a Múzeumi negyednek, s erről egy szakmailag teljesen megalapozott ellentervet is készített.

György Péter esztéta szerint alkalmatlan a Budai Vár belső szerkezete a tervezetek megvalósítására, míg Barkóczi István művészettörténész többek között a Vár kihasználatlanságával indokolta, hogy mégiscsak ott volna a legszerencsésebb helyen a negyed.

Akárhogy is, az egészen biztos, hogy kedd estére meglesz az eredmény a pályázattal kapcsolatban. Onnantól kezdve aztán különösebb vitának sajnos, vagy nem sajnos, már nem lesz helye. Akinek nem tetszik az eredmény, tiltakozhat, aki örül majd, támogathatja a projektet. Magyarország, 2015…

 

(Kép forrása: nol.hu)

civilhetes.net